Skip to main content

Musical memories: Bookends theme

Bookends Theme - Simon and Garfunkel 🎢

The first time I heard this tiny song was during the opening scene of the film Girl, Interrupted (1999). It touched me deeply. Talking about melancholy moods. How much feeling can be expressed in just one minute and a half. Loads.


Lyrics:

A time it was, and what a time it was, it was
A time of innocence
A time of confidencesLong ago it must be
I have a photograph
Preserve your memories
They're all that's left you


Comments

Popular posts from this blog

  whispered to the stars   ✨ countless names, -yet all the same   the ones we loved the ones we lost once upon a time   remembered, but forgotten they'll remain always     always the same

    green leaves change colour

Stenenkring

Stenenkring Lopend door het landschap van vroeger - over uitgesleten paden - vergeet ik heel even wat nu is, wat mogelijk komt of nooit zal komen. De wachters, ze wachten. Zwijgend aanschouwen ze de jaren, de eeuwen die voorbij gaan. Ze staan, getekend door de tijd. Nietig, in de wetenschap dat ik verdwijn en geen spoor zal achterlaten van mijn zijn, betast ik hen en verwonder me. Wij tellen, maar vertellen niet meer. Berekeningen gemaakt door machines, nauwkeurig vastgelegd; te vroeg, te laat tot op de seconden. We zien met ons verstand. We bouwen, breken af en vergeten.   Zij staan nog steeds geschakeld, in een kring van verloren betekenis. Ik luister, ik streel ze, ik heb ze lief.