Skip to main content

King of the castle


rows of soldiers standing still in the dead of night
sandstone sentinels outside the castle's walls
I watch down upon them from the tower
expecting them to move as if they were real
as if they could protect my dreamworld place
for am I not King of this castle?
they should not just stand tall but fight the demons outside the walls
moving in the dark, advancing

I wait in vain, knowing my defenses will fall
soon I'll be run over, defeated
in the light of the full moon I'll wake again
into a world I wish to be no part off
not King of the castle
but a slave to the waking world
reality

Comments

Popular posts from this blog

  whispered to the stars   ✨ countless names, -yet all the same   the ones we loved the ones we lost once upon a time   remembered, but forgotten they'll remain always     always the same

    green leaves change colour

Stenenkring

Stenenkring Lopend door het landschap van vroeger - over uitgesleten paden - vergeet ik heel even wat nu is, wat mogelijk komt of nooit zal komen. De wachters, ze wachten. Zwijgend aanschouwen ze de jaren, de eeuwen die voorbij gaan. Ze staan, getekend door de tijd. Nietig, in de wetenschap dat ik verdwijn en geen spoor zal achterlaten van mijn zijn, betast ik hen en verwonder me. Wij tellen, maar vertellen niet meer. Berekeningen gemaakt door machines, nauwkeurig vastgelegd; te vroeg, te laat tot op de seconden. We zien met ons verstand. We bouwen, breken af en vergeten.   Zij staan nog steeds geschakeld, in een kring van verloren betekenis. Ik luister, ik streel ze, ik heb ze lief.