Skip to main content

1996: Eurovision Songcontest: The Voice

The voice - Eimear Quinn 🎢

Back in the day, when the Eurovision Songcontest still had a lot to do with the actual singing-quality, this was a song that touched many people's hearts. The voice of an Angel. She had my vote. I even bought the CD-single afterwards.


Lyrics:

I hear the voice on the wind
And I hear you call out my name
Listen my child you say to me

I am the voice of your history
Be not afraid, come follow me
Answer my call and Ill set you free

I am the voice in the wind and the pouring rain
I am the voice of your hunger and pain
I am the voice that always is calling you
I am the voice and I will remain


I am the voice in the fields when the summers gone
The dance of the leaves when the autumn winds blow
Never did I sleep throughout all the cold winter long
I am the force that in springtime will grow


I am the voice of the past that will always be
Filled with my sorrows and blood in my fields
I am the voice of the future
Bring me your peace, bring me your peace
And my wounds they will heal

Comments

Popular posts from this blog

  whispered to the stars   ✨ countless names, -yet all the same   the ones we loved the ones we lost once upon a time   remembered, but forgotten they'll remain always     always the same

Stenenkring

Stenenkring Lopend door het landschap van vroeger - over uitgesleten paden - vergeet ik heel even wat nu is, wat mogelijk komt of nooit zal komen. De wachters, ze wachten. Zwijgend aanschouwen ze de jaren, de eeuwen die voorbij gaan. Ze staan, getekend door de tijd. Nietig, in de wetenschap dat ik verdwijn en geen spoor zal achterlaten van mijn zijn, betast ik hen en verwonder me. Wij tellen, maar vertellen niet meer. Berekeningen gemaakt door machines, nauwkeurig vastgelegd; te vroeg, te laat tot op de seconden. We zien met ons verstand. We bouwen, breken af en vergeten.   Zij staan nog steeds geschakeld, in een kring van verloren betekenis. Ik luister, ik streel ze, ik heb ze lief.  

    green leaves change colour