Skip to main content

Lay me to rest


I have walked upon fields filled with flowers
and through woods filled with wonders
losing my way without getting lost
I wandered further from home
but ever closer to where my heart is
for I am not bound to bricks

when I'm dead I do not wish for roses
but for bluebells and buttercups
violets and forget-me-nots
I wish for butterflies and bees
rabbits and badgers
and worms in the earth

so let me be buried where the wind whispers through leaves
where trees' roots will embrace my bones
ans small creatures make my grave their home
let me rest where no church-bells ring but Robins sing
and let the stones not be rectangular or crosses
but rounded and coverered in mosses

lay me to rest within the woods

Comments

Popular posts from this blog

  whispered to the stars   ✨ countless names, -yet all the same   the ones we loved the ones we lost once upon a time   remembered, but forgotten they'll remain always     always the same

    green leaves change colour

Stenenkring

Stenenkring Lopend door het landschap van vroeger - over uitgesleten paden - vergeet ik heel even wat nu is, wat mogelijk komt of nooit zal komen. De wachters, ze wachten. Zwijgend aanschouwen ze de jaren, de eeuwen die voorbij gaan. Ze staan, getekend door de tijd. Nietig, in de wetenschap dat ik verdwijn en geen spoor zal achterlaten van mijn zijn, betast ik hen en verwonder me. Wij tellen, maar vertellen niet meer. Berekeningen gemaakt door machines, nauwkeurig vastgelegd; te vroeg, te laat tot op de seconden. We zien met ons verstand. We bouwen, breken af en vergeten.   Zij staan nog steeds geschakeld, in een kring van verloren betekenis. Ik luister, ik streel ze, ik heb ze lief.