Doorgaan naar hoofdcontent

Zoektocht: gedichten - Willy Kersseboom (2*)

Titel: Zoektocht: gedichten

Auteur: Willy Kerrseboom
ISBN: 9055580589
© 2003 Willy Kersseboom





Deze gedichtenbundel is het tweede boekje van Willy Kersseboom.
Willy is geboren in 1946 in Gouda. Zij is getrouwd en heeft vier volwassen kinderen en twee kleinkinderen, Marco en Patrick. 
Na het succes van haar eerste boekje "Metgezel", waarvan er veel verkocht zijn, heeft zij nu opnieuw haar gedichten laten bundelen. 
Het boekje is een zoektocht door het leven, voor iedereen herkenbaar geschreven. 
Willy heeft veel meegemaakt en haar levenservaring verwoordt zij in haar gedichten die ontroerend eenvoudig zijn, maar ook hartverwarmend. 
Zij hoopt dat een ieder die dit boekje leester iets in terugvindt, wat tot troost of steun kan zijn.



Het boekje kon mij echt niet bekoren. Het zijn bijna allen gedichten in de vormen van laatste woord-rijm. En dan vaak in de categorie 1-3, 2-4. Het doet mij wat kinderlijk aan. Het rijmen vind ik wat gekunsteld en doet me vooral denken aan de sinterklaasrijmpjes bij een surprise. Voor mij dus een misser, maar het kan zomaar zijn dat een ander het een heerlijke dichtvorm vindt. Ik hoop dat ook dat de volgende lezer er veel plezier aan gaat beleven.

In de hele bundel was er één gedichtje dat ik ondanks de laatste woord-rijm wel mooi beeldend vond om te lezen. Laat ik die hier dan noemen om mijn ervaringsbeschrijving positief te eindigen.

p. 21 Kleurenpalet

Ik liep op blote voeten langs het witte strand.
De kleur van de zee was ongelooflijk groen.
De warme zon had een goudkleurige rand.
Nooit zag ik de lucht zo helder blauw als toen.

Een kind speelde met een oranje schepje in het zand.
De badstoelen en parasolletjes waren fleurig rood.
Twee bronsgekleurde mensen liepen hand in hand.
Ik weet nu nog hoe ik van dat kleurenpalet genoot. 

Reacties

Populaire berichten van deze blog

Boeklancering 23x Zwart Licht

Over een maandje zal de verhalenbundel 23x Zwart Licht gelanceerd worden. Ik ben trots dat voor de derde maal een verhaal van mij gepubliceerd wordt via Godijn Publishing.

Mijn verhaal heet 'Engelenstem'. Een klein voorproefje om jullie interesse te wekken:


"Blanco. Ze staarde wezenloos voor zich uit. Alles was blanco. Ze had het gevoel niet echt te zijn. Even deed ze haar ogen dicht en probeerde ze zich te concentreren op haar lichaam. Ze werd zich gewaar van haar hartslag en ademhaling; ze moest wel echt zijn. Ze opende haar ogen en keek omhoog naar de strakblauwe lucht, die leek ook echt. Ze richtte haar blik vooruit en zag de zee. Het wateroppervlak was rustig, de golven kabbelden. In de verte voer een vrachtschip waarvan het leek alsof hij stillag. Ze werd zich ervan bewust dat ze in de vloedlijn stond en dat haar sneakers nat waren geworden, toch bleef ze staan. In haar rechterhand hield ze iets vast: een scherp toelopende metalen pin. Het zat onder het bloed, net als…

How far would you go

how far would you walk with me my friend
all the way through the swamp of sadness
where despair seeps into your veins
leaving your limbs as heavy as stone
how far would you walk with me my friend
how far would you walk with me my friend
all the way over the mountains of dread
where the fear claws at your feet
and the paths are as treacherous as thieves
how far would you walk with me my friend
how far would you walk with me my friend
all the way through the valley of pain
where the roads are as sharp as razors
and the rivers run with blood
how far would you walk with me my friend
how far would you walk with me my friend
All the way to the ends of the earth
where the emptiness is as vast
as the hole in my heart
how far would you walk with me my friend
how far would you go

Dagvlinder

In het gras zittend, staarde ik naar het water in de grote vijver. Het was een prachtige, warme voorjaarsdag en daardoor druk in het park. 'Papa, kijk nou!' Met een pruillip stond ze ineens voor me, mijn kleine engel. Haar armpjes over elkaar heengeslagen. Ongewild moest ik er om lachen, wat natuurlijk als olie op het vuur was. 'Jij bent stom!' riep ze boos, waarna ze haar tong naar me uitstak. Ze wilde zich omdraaien en weglopen, maar voor ze de kans kreeg had ik haar al opgetild en zwaaide ik haar de lucht in. Onmiddellijk schaterde ze het uit, een geluid waar ik geen genoeg van kon krijgen. Toen ik haar weer op de grond zette, vloog ze me om de nek waardoor we allebei achterover in het gras vielen. Ik deed mijn best om serieus te kijken en zei: 'Daar staat de kieteldood op, jongedame.' Emmi begon opnieuw te schateren, al voordat ik haar kietelde.
Niet lang daarna zijn we op Emmi's verjaardag naar Burgers' Zoo geweest. Afgelopen jaren was het begin me…