Doorgaan naar hoofdcontent

WTD'tjes 2016

Ik heb eigenlijk niets met goede voornemens... van die dingen waarmee je je leven zo moeten beteren in het nieuwe jaar, lees; beter eten, minder drinken, stoppen met roken, etc, etc... Ik krijg al jeuk bij het idee.

Maar nu heb ik voor mezelf besloten toch iets van een lijstje te maken waar ik gedurende het jaar een beetje houvast kan hebben met betrekking tot het stellen van prioriteiten, maar vooral om mijn hoofd de ruimte te geven. Het gaat dan alleen niet om wat ik zou moeten doen, maar om wat ik zou willen doen. En al helemaal  niet alleen dingen waar mijn gezondheid op vooruit zou gaan als ik me eraan ga houden. Ik schrijf hierbij mijn eigen WTD'tjes: mijn WANT TO DO dingetjes.

 • NIETS MOET (mijn enige moet op dit lijstje)
 • mijn poëziebundel afmaken en uitgeven
 • veel leuke brieven en kaartjes schrijven aan mijn lieve vrienden
 • genieten van het lezen van boeken uit mijn boekenkast
 • genieten van het loslaten van de boeken uit mijn boekenkast die ik niet meer wil houden
 • schrijven over de gelezen boeken hier op mijn blog
 • rustig de tijd nemen om meer te schrijven op mijn blog
 • mezelf ontdekken > wat wil ik, wat kan ik en hoe kan ik dat gaan doen
 • weer een keertje op een podium staan om te zingen en/of te acteren
 • een fotocursus volgen
 • gezellig gek doen met mijn beste vriendin - héél erg gek doen!
 • mezelf toestaan me bedroefd te voelen -en boos -en bang -en zelfs beschaamd, maar vooral ook blij
 • mijn werk gewoon eens een keertje afraffelen zonder me schuldig te voelen, het MAG!
 • mijn familie vaker opzoeken, want ik houd van ze...
 • mijn vrienden vaker bezoeken, want ik houd van ze...
 • mezelf af en toe uit mijn comfortzone halen door het dragen van opvallendere en/of vrouwelijkere kleding
 • een eigen boek schrijven; het begin ervan... Het idee, wat woorden, wat dromen...
 • een groot schilderij maken én het liefst ook verkopen
 • mijn fiets afschilderen en tonen aan het AMU!!
 • veel (bord)spelletjes spelen -ergo- ervoor gaan zorgen dat ik ergens gezellig (bord)spelletjes kan gaan spelen
 • mijn poezen sufknuffelen
 • mijn man sufknuffelen 
 • verkleed een fantasyfair bezoeken
 • stoppen met het me schuldig voelen over wat dan ook... 

Dit zijn vast niet al mijn WTD'jes voor 2016. Maar een lijstje als deze is dan ook nooit af; er zullen dingen afgeturfd kunnen worden en er zullen dingen bij kunnen komen. Maar nu ik het zo zie staan is het best een mooi lijstje. Ik moet vaak zoveel van mezelf dat ik geen ruimte voor willen meer heb of het moeten de voorang geef... Ik denk daarom dat mijn moto voor 2016 het beste zou kunnen zijn:


DROOM - DOE - LEEF maar vooral LAAT ook af en toe eens wat!


Reacties

A van de Aa zei…
Succes met je WTDtjes, ik hou me bij mij ene voornemen....
Wens je een fijne jaarwisseling toe, uitkijken met de rondvliegende oliebollen en champagnekurken, en een voorspoedig begin van 2016.

En die laatste regel, sluit ik me bij aan... ;-)
A van de Aa zei…
Ik wens je een fantastisch mooi, liefdevol en gezond 2016 toe.
Mey zei…
Dank je wel A! Ik hoop dat het nieuwe jaar jou veel prachtige momenten gaat brengen.
A van de Aa zei…
Dank je voor de mooie momenten, ik zal het je volgend jaar erover vertellen ;-)

Populaire posts van deze blog

~

If dreams could be real
You'd live
We'd walk in the park, smiling
But spring's here again
And you're not

Een kaarsje branden

Ik brand vaak nog wel eens een kaarsje in een kerk als ik in het buitenland ben. Niet omdat ik gelovig ben, maar omdat het zo'n mooi symbolisch gebaar is: een herdenkingslichtje. De warmte van het terugdenken aan iemand die je dierbaar is en wie je bent kwijtgeraakt, het licht van de liefde die je samen hebt gedeeld, de geborgenheid, de kwetsbaarheid, maar ook de vergankelijkheid. Een kaarsje blijft ook niet eeuwig branden. Zelfs herinneringen vervagen met de tijd. Specifieke dingen: een geur, de kleur van een stem, dagelijkse dingen die we in het leven allemaal voor lief nemen... Wat wel blijft is de liefde en de pijn van het gemis. Het hart onthoudt zoveel meer dan het hoofd.

Met mijn hoofd stuur ik steeds weer mijn hand aan een kaarsje aan te steken voor mijn moeder Tine († 5 februari 1992), mijn opa Piet Greep († 3 november 1994) en oma Jo Greep († 2 februari 1995). Het kaarsje brandt ook voor andere dierbaren die helaas niet meer bij me zijn, maar zeker ook brandt het voor d…

The hurt

the fire, the burn
the scars you left on my heart
unable to turn away from the truth
the hurt

let me run, set me free
I'm dying here
not being the one you hoped me to be

I fear so I flee
see me failing, falling
braised knees & scraped knuckles

Not so pretty now, or am I?