Doorgaan naar hoofdcontent

WTD'tjes 2016

Ik heb eigenlijk niets met goede voornemens... van die dingen waarmee je je leven zo moeten beteren in het nieuwe jaar, lees; beter eten, minder drinken, stoppen met roken, etc, etc... Ik krijg al jeuk bij het idee.

Maar nu heb ik voor mezelf besloten toch iets van een lijstje te maken waar ik gedurende het jaar een beetje houvast kan hebben met betrekking tot het stellen van prioriteiten, maar vooral om mijn hoofd de ruimte te geven. Het gaat dan alleen niet om wat ik zou moeten doen, maar om wat ik zou willen doen. En al helemaal  niet alleen dingen waar mijn gezondheid op vooruit zou gaan als ik me eraan ga houden. Ik schrijf hierbij mijn eigen WTD'tjes: mijn WANT TO DO dingetjes.

 • NIETS MOET (mijn enige moet op dit lijstje)
 • mijn poëziebundel afmaken en uitgeven
 • veel leuke brieven en kaartjes schrijven aan mijn lieve vrienden
 • genieten van het lezen van boeken uit mijn boekenkast
 • genieten van het loslaten van de boeken uit mijn boekenkast die ik niet meer wil houden
 • schrijven over de gelezen boeken hier op mijn blog
 • rustig de tijd nemen om meer te schrijven op mijn blog
 • mezelf ontdekken > wat wil ik, wat kan ik en hoe kan ik dat gaan doen
 • weer een keertje op een podium staan om te zingen en/of te acteren
 • een fotocursus volgen
 • gezellig gek doen met mijn beste vriendin - héél erg gek doen!
 • mezelf toestaan me bedroefd te voelen -en boos -en bang -en zelfs beschaamd, maar vooral ook blij
 • mijn werk gewoon eens een keertje afraffelen zonder me schuldig te voelen, het MAG!
 • mijn familie vaker opzoeken, want ik houd van ze...
 • mijn vrienden vaker bezoeken, want ik houd van ze...
 • mezelf af en toe uit mijn comfortzone halen door het dragen van opvallendere en/of vrouwelijkere kleding
 • een eigen boek schrijven; het begin ervan... Het idee, wat woorden, wat dromen...
 • een groot schilderij maken én het liefst ook verkopen
 • mijn fiets afschilderen en tonen aan het AMU!!
 • veel (bord)spelletjes spelen -ergo- ervoor gaan zorgen dat ik ergens gezellig (bord)spelletjes kan gaan spelen
 • mijn poezen sufknuffelen
 • mijn man sufknuffelen 
 • verkleed een fantasyfair bezoeken
 • stoppen met het me schuldig voelen over wat dan ook... 

Dit zijn vast niet al mijn WTD'jes voor 2016. Maar een lijstje als deze is dan ook nooit af; er zullen dingen afgeturfd kunnen worden en er zullen dingen bij kunnen komen. Maar nu ik het zo zie staan is het best een mooi lijstje. Ik moet vaak zoveel van mezelf dat ik geen ruimte voor willen meer heb of het moeten de voorang geef... Ik denk daarom dat mijn moto voor 2016 het beste zou kunnen zijn:


DROOM - DOE - LEEF maar vooral LAAT ook af en toe eens wat!


Reacties

A van de Aa zei…
Succes met je WTDtjes, ik hou me bij mij ene voornemen....
Wens je een fijne jaarwisseling toe, uitkijken met de rondvliegende oliebollen en champagnekurken, en een voorspoedig begin van 2016.

En die laatste regel, sluit ik me bij aan... ;-)
A van de Aa zei…
Ik wens je een fantastisch mooi, liefdevol en gezond 2016 toe.
Mey zei…
Dank je wel A! Ik hoop dat het nieuwe jaar jou veel prachtige momenten gaat brengen.
A van de Aa zei…
Dank je voor de mooie momenten, ik zal het je volgend jaar erover vertellen ;-)

Populaire berichten van deze blog

Boeklancering 23x Zwart Licht

Over een maandje zal de verhalenbundel 23x Zwart Licht gelanceerd worden. Ik ben trots dat voor de derde maal een verhaal van mij gepubliceerd wordt via Godijn Publishing.

Mijn verhaal heet 'Engelenstem'. Een klein voorproefje om jullie interesse te wekken:


"Blanco. Ze staarde wezenloos voor zich uit. Alles was blanco. Ze had het gevoel niet echt te zijn. Even deed ze haar ogen dicht en probeerde ze zich te concentreren op haar lichaam. Ze werd zich gewaar van haar hartslag en ademhaling; ze moest wel echt zijn. Ze opende haar ogen en keek omhoog naar de strakblauwe lucht, die leek ook echt. Ze richtte haar blik vooruit en zag de zee. Het wateroppervlak was rustig, de golven kabbelden. In de verte voer een vrachtschip waarvan het leek alsof hij stillag. Ze werd zich ervan bewust dat ze in de vloedlijn stond en dat haar sneakers nat waren geworden, toch bleef ze staan. In haar rechterhand hield ze iets vast: een scherp toelopende metalen pin. Het zat onder het bloed, net als…

~

If dreams could be real
You'd live
We'd walk in the park, smiling
But spring's here again
And you're not

How far would you go

how far would you walk with me my friend
all the way through the swamp of sadness
where despair seeps into your veins
leaving your limbs as heavy as stone
how far would you walk with me my friend
how far would you walk with me my friend
all the way over the mountains of dread
where the fear claws at your feet
and the paths are as treacherous as thieves
how far would you walk with me my friend
how far would you walk with me my friend
all the way through the valley of pain
where the roads are as sharp as razors
and the rivers run with blood
how far would you walk with me my friend
how far would you walk with me my friend
All the way to the ends of the earth
where the emptiness is as vast
as the hole in my heart
how far would you walk with me my friend
how far would you go