Doorgaan naar hoofdcontent

laat het zijn

het laten, laat het niet laten, niet meer
deze eindeloze, lege dagen – verkild, verstorven
gevuld met wat niet meer is
dit lichaam
de strijd – eindeloos – gestreden
het heden, ons verleden aangedaan
het is
laat het niet bestaan, niet meer

laat het niet meer bestaan, laat het zijn
een einde aan de eindeloze pijn – ondraaglijk
gebeden
wel duizend gebeden
gehoopt, gevochten, maar verloren de kracht
de wil, onmerkbaar weggeslopen
als een dief in de nacht – zo donker
laat het los liefste, laat het zijn

laat het zijn, laat me gaan - vrij
niet langer de adem gesteund
gestopt het pompen – verstild mijn hart
het vervult me met smart
je pijn en verdriet, je tranen
om de toekomst – het niet meer bestaan van ons samen
maar hoor me alsjeblieft , ik vraag je
laat me gaan liefste, laat me vrij

Reacties

A van de Aa zei…
Wat kan je zeggen van dit gedicht dan dat het een stevig en mooi gedicht is................
Mey zei…
Dank je voor je compliment.

Populaire posts van deze blog

~

If dreams could be real
You'd live
We'd walk in the park, smiling
But spring's here again
And you're not

Een kaarsje branden

Ik brand vaak nog wel eens een kaarsje in een kerk als ik in het buitenland ben. Niet omdat ik gelovig ben, maar omdat het zo'n mooi symbolisch gebaar is: een herdenkingslichtje. De warmte van het terugdenken aan iemand die je dierbaar is en wie je bent kwijtgeraakt, het licht van de liefde die je samen hebt gedeeld, de geborgenheid, de kwetsbaarheid, maar ook de vergankelijkheid. Een kaarsje blijft ook niet eeuwig branden. Zelfs herinneringen vervagen met de tijd. Specifieke dingen: een geur, de kleur van een stem, dagelijkse dingen die we in het leven allemaal voor lief nemen... Wat wel blijft is de liefde en de pijn van het gemis. Het hart onthoudt zoveel meer dan het hoofd.

Met mijn hoofd stuur ik steeds weer mijn hand aan een kaarsje aan te steken voor mijn moeder Tine († 5 februari 1992), mijn opa Piet Greep († 3 november 1994) en oma Jo Greep († 2 februari 1995). Het kaarsje brandt ook voor andere dierbaren die helaas niet meer bij me zijn, maar zeker ook brandt het voor d…

The hurt

the fire, the burn
the scars you left on my heart
unable to turn away from the truth
the hurt

let me run, set me free
I'm dying here
not being the one you hoped me to be

I fear so I flee
see me failing, falling
braised knees & scraped knuckles

Not so pretty now, or am I?