Doorgaan naar hoofdcontent

Forgive me
forgive me my fateful delusions
my heart weary - hopelessly lost
made this glass house my home

forgive me my fragile visibility
my soul consumed by fear - feeble
tried to take cover but failed

forgive me my whispered words
my voice without courage - wavering
started thinking aloud
a distant sound in a crowd

forgive me making peace with death
my body far too tired and torn
for muted anger no more room

but who are you to forgive me my revenge on life
my footmarks over time fading
leaving you with nothing to reach for - or feel
nothing real

tell me why you even read this poem
written to deny the lie I try to bury
- with me
my mind not kind nor brave
for cruel and cowardly I dug my grave
- willingly


#ShapePoetry #soulhoot #madverse #POMwords #DSpoetry #Magick_Words #HomoAquarius #ashverse #VerseReversal #poetheme #orjay 

Reacties

Populaire posts van deze blog

~

If dreams could be real
You'd live
We'd walk in the park, smiling
But spring's here again
And you're not

Een kaarsje branden

Ik brand vaak nog wel eens een kaarsje in een kerk als ik in het buitenland ben. Niet omdat ik gelovig ben, maar omdat het zo'n mooi symbolisch gebaar is: een herdenkingslichtje. De warmte van het terugdenken aan iemand die je dierbaar is en wie je bent kwijtgeraakt, het licht van de liefde die je samen hebt gedeeld, de geborgenheid, de kwetsbaarheid, maar ook de vergankelijkheid. Een kaarsje blijft ook niet eeuwig branden. Zelfs herinneringen vervagen met de tijd. Specifieke dingen: een geur, de kleur van een stem, dagelijkse dingen die we in het leven allemaal voor lief nemen... Wat wel blijft is de liefde en de pijn van het gemis. Het hart onthoudt zoveel meer dan het hoofd.

Met mijn hoofd stuur ik steeds weer mijn hand aan een kaarsje aan te steken voor mijn moeder Tine († 5 februari 1992), mijn opa Piet Greep († 3 november 1994) en oma Jo Greep († 2 februari 1995). Het kaarsje brandt ook voor andere dierbaren die helaas niet meer bij me zijn, maar zeker ook brandt het voor d…

The hurt

the fire, the burn
the scars you left on my heart
unable to turn away from the truth
the hurt

let me run, set me free
I'm dying here
not being the one you hoped me to be

I fear so I flee
see me failing, falling
braised knees & scraped knuckles

Not so pretty now, or am I?