Doorgaan naar hoofdcontent

Tenderest care
you say you'll bring me home
a safe place as it should have been
not the dirty hole I dwelled in for so long
where a whore I have become
kneeling down
anticipating blow after blow
too scared to even breathe
where the scars I sustained run far too deep
and the hurt too intense to even weep

but why would you care for me
for we are worlds apart
your heart is whole and your mind is clear
while all of me is just filled with fear

still you insist
whispering gently it's never too late to trust
and become free from the past
you smile so lovingly
saying even the loneliest hearts
deserve the tenderest care
that maybe the scars will not completely heal
but a veil of your love can cover to seal them
and stop the bleeding
start the mending
carefully filling me with hope
instead of fear#HeartSoup #ashverse #madverse #poetheme #PowerOfMyWords #Magick_Words #VerseReversal #darksideofpoetry #orjay #ShapePoetry


Reacties

Populaire posts van deze blog

~

If dreams could be real
You'd live
We'd walk in the park, smiling
But spring's here again
And you're not

Een kaarsje branden

Ik brand vaak nog wel eens een kaarsje in een kerk als ik in het buitenland ben. Niet omdat ik gelovig ben, maar omdat het zo'n mooi symbolisch gebaar is: een herdenkingslichtje. De warmte van het terugdenken aan iemand die je dierbaar is en wie je bent kwijtgeraakt, het licht van de liefde die je samen hebt gedeeld, de geborgenheid, de kwetsbaarheid, maar ook de vergankelijkheid. Een kaarsje blijft ook niet eeuwig branden. Zelfs herinneringen vervagen met de tijd. Specifieke dingen: een geur, de kleur van een stem, dagelijkse dingen die we in het leven allemaal voor lief nemen... Wat wel blijft is de liefde en de pijn van het gemis. Het hart onthoudt zoveel meer dan het hoofd.

Met mijn hoofd stuur ik steeds weer mijn hand aan een kaarsje aan te steken voor mijn moeder Tine († 5 februari 1992), mijn opa Piet Greep († 3 november 1994) en oma Jo Greep († 2 februari 1995). Het kaarsje brandt ook voor andere dierbaren die helaas niet meer bij me zijn, maar zeker ook brandt het voor d…

How far would you go

how far would you walk with me my friend
all the way through the swamp of sadness
where despair seeps into your veins
leaving your limbs as heavy as stone
how far would you walk with me my friend
how far would you walk with me my friend
all the way over the mountains of dread
where the fear claws at your feet
and the paths are as treacherous as thieves
how far would you walk with me my friend
how far would you walk with me my friend
all the way through the valley of pain
where the roads are as sharp as razors
and the rivers run with blood
how far would you walk with me my friend
how far would you walk with me my friend
All the way to the ends of the earth
where the emptiness is as vast
as the hole in my heart
how far would you walk with me my friend
how far would you go