Doorgaan naar hoofdcontent

Mauw!

Vandaag ben ik op pad geweest met in mijn tas 37 pockets van de serie 'De kat die...' van schrijfster Lilian Jackson Braun, én de pocket 'De kat achterna' van Doeschka Meijsing, allen geregisteerd bij BookCrossing.

Ik wilde op Dierendag al die katten op reis sturen, met als startpunt Utrecht. Ik ben dan ook heel benieuwd waar ze tijdelijk een luxe relaxplek krijgen, en wie van hun gezelschap gaat genieten. Utrecht is een echte kattenstad, dus dat leek mij niet zo'n groot probleem. Lees dit artikeltje maar eens: "De opmars van de Kroegtijgers en de Winkelpoezen."

Op een mooie dag als vandaag waren er heel wat potentiële nieuwe baasjes van het mooie weer aan het genieten. Langzaam maar zeker ontsnapten er steeds meer katten uit mijn tas, op zoek naar dé ultieme tijdelijk nieuwe baas of bazin. De plekjes die de katten uitzochten om geduldig te wachten, óf klaaglijk te miauwen, óf een kleine klauw uit te slaan, waren heel divers.  Zo vond de kat van Doeschka Meijsing een heerlijk plekje in de schaduw van de Haas (Thinker on a rock) op De Neude.

Een andere kat zat zich te verlekkeren aan een etalage vol met kleine vogeltjes. Gelukkig zat er een raam tussen!Het leuke is dat ik al van een aantal logeeradresjes een melding heb gekregen.

"Naast de H&M, in de vensterbank."

"Gevonden in de leukste kroeg van Utrecht! Benieuwd waar hij nu terug gaat komen. Deze kat is in het wild achter gelaten (met een klein cadeautje), op naar een nieuw avontuur.."

 "Wat een geweldig idee! Ik ga het boek lezen en laat het daarna weer vrij! Dank AylaMey!"

 "Net gevonden, op een stoel bij Rachmaninoff. Ik ga het nog lezen ik ken de reeks wel. Geen idee of ik deze al ken."


Nu is het nog afwachten wanneer en waar de andere katten zullen opduiken.


'Mauw'
Toe, mag ik met je mee?

Ik krab niet.
Ik bijt niet.
Ik blaas niet.
Ik lig graag op je schoot.
Versnipper je krant.
Verorber je plant.
Lig lekker lui in de zon
en denk dan...

Het leven van een kat in de stad is heerlijk,
maar let wel:
jullie krijgen,
 wij kiezen,
jullie geven,
wij genieten. 

Dus, 'Mauw?'
Mag ik even bij jou 
- resideren?Reacties

Dominique zei…
Oooh!! Wat een geweldig leuke actie van je!!! :D :D En wat leuk dat je er ook wat reacties op terug gekregen hebt al ^_^ !!
A van de Aa zei…
De volgende keer dat ik in Utrecht kom .... toch even kijken....

Populaire posts van deze blog

~

If dreams could be real
You'd live
We'd walk in the park, smiling
But spring's here again
And you're not

Een kaarsje branden

Ik brand vaak nog wel eens een kaarsje in een kerk als ik in het buitenland ben. Niet omdat ik gelovig ben, maar omdat het zo'n mooi symbolisch gebaar is: een herdenkingslichtje. De warmte van het terugdenken aan iemand die je dierbaar is en wie je bent kwijtgeraakt, het licht van de liefde die je samen hebt gedeeld, de geborgenheid, de kwetsbaarheid, maar ook de vergankelijkheid. Een kaarsje blijft ook niet eeuwig branden. Zelfs herinneringen vervagen met de tijd. Specifieke dingen: een geur, de kleur van een stem, dagelijkse dingen die we in het leven allemaal voor lief nemen... Wat wel blijft is de liefde en de pijn van het gemis. Het hart onthoudt zoveel meer dan het hoofd.

Met mijn hoofd stuur ik steeds weer mijn hand aan een kaarsje aan te steken voor mijn moeder Tine († 5 februari 1992), mijn opa Piet Greep († 3 november 1994) en oma Jo Greep († 2 februari 1995). Het kaarsje brandt ook voor andere dierbaren die helaas niet meer bij me zijn, maar zeker ook brandt het voor d…

The hurt

the fire, the burn
the scars you left on my heart
unable to turn away from the truth
the hurt

let me run, set me free
I'm dying here
not being the one you hoped me to be

I fear so I flee
see me failing, falling
braised knees & scraped knuckles

Not so pretty now, or am I?