Doorgaan naar hoofdcontent

Last letter to my loved one.

In this letter I will write what I've seen, so someday you will not have to wonder what went wrong today. I know, my love, life is not fair. Each of us will get its equal share of joy and grief. But I truly believe that some of us can bear more, and others less.

My eyes are sore from the light. The sun, so strong and unrelenting, burns a hole in my heart. I have lost the ability to simply take in the warmth. I've grown cold, and old so soon. I await my last moments here in the shadows, looking out over what was once a beautiful mind-scape. It is gone. All gone. All that I can see now is dirt, deconstruction, decease, and ultimately death. Soon, in less time than it costs a whisper to vanish into the wind, I'll leave this life I've already stopped living. Don't cry for me, my love. I have had my chances and followed my heart; I have danced, loved, laughed, cried, cursed, and killed. I have done good, and I have done wrong. I have lived, and now I will die. But there is one good thing I want you to hold on to; I have loved you, and I always will.


Reacties

Populaire posts van deze blog

~

If dreams could be real
You'd live
We'd walk in the park, smiling
But spring's here again
And you're not

Een kaarsje branden

Ik brand vaak nog wel eens een kaarsje in een kerk als ik in het buitenland ben. Niet omdat ik gelovig ben, maar omdat het zo'n mooi symbolisch gebaar is: een herdenkingslichtje. De warmte van het terugdenken aan iemand die je dierbaar is en wie je bent kwijtgeraakt, het licht van de liefde die je samen hebt gedeeld, de geborgenheid, de kwetsbaarheid, maar ook de vergankelijkheid. Een kaarsje blijft ook niet eeuwig branden. Zelfs herinneringen vervagen met de tijd. Specifieke dingen: een geur, de kleur van een stem, dagelijkse dingen die we in het leven allemaal voor lief nemen... Wat wel blijft is de liefde en de pijn van het gemis. Het hart onthoudt zoveel meer dan het hoofd.

Met mijn hoofd stuur ik steeds weer mijn hand aan een kaarsje aan te steken voor mijn moeder Tine († 5 februari 1992), mijn opa Piet Greep († 3 november 1994) en oma Jo Greep († 2 februari 1995). Het kaarsje brandt ook voor andere dierbaren die helaas niet meer bij me zijn, maar zeker ook brandt het voor d…

How far would you go

how far would you walk with me my friend
all the way through the swamp of sadness
where despair seeps into your veins
leaving your limbs as heavy as stone
how far would you walk with me my friend
how far would you walk with me my friend
all the way over the mountains of dread
where the fear claws at your feet
and the paths are as treacherous as thieves
how far would you walk with me my friend
how far would you walk with me my friend
all the way through the valley of pain
where the roads are as sharp as razors
and the rivers run with blood
how far would you walk with me my friend
how far would you walk with me my friend
All the way to the ends of the earth
where the emptiness is as vast
as the hole in my heart
how far would you walk with me my friend
how far would you go