Doorgaan naar hoofdcontent

Insomnia

met mijn ogen gesloten
zie ik toch
beelden op mijn netvlies
de spoken die me tergen
zijn
gedrenkt in bloed
ze jagen me na

bewonen mijn hoofd
en laten vervagen
mijn dagen van gewoon zijn

ik 
slapeloos
ben
niet meer levend
ook niet dood
wachtend
op verlossing
de nacht
die komt
en gaat

en komt
en gaat 

komt 
en gaat

komt


en blijft


Reacties

Fallen Angel zei…
Zag het linkje van LetterRijn. Mooi gedicht in de traditie van Poe!
Anna zei…
Beklemmend geschreven
A van de Aa zei…
............ !!!
Mey zei…
Bedankt allemaal!

En welkom op mijn weblog Fallen Angel. Mijn inzending voor Insomnia wordt hier ook snel geplaatst want de shortlist heb ik helaas niet gehaald.

Populaire posts van deze blog

~

If dreams could be real
You'd live
We'd walk in the park, smiling
But spring's here again
And you're not

Een kaarsje branden

Ik brand vaak nog wel eens een kaarsje in een kerk als ik in het buitenland ben. Niet omdat ik gelovig ben, maar omdat het zo'n mooi symbolisch gebaar is: een herdenkingslichtje. De warmte van het terugdenken aan iemand die je dierbaar is en wie je bent kwijtgeraakt, het licht van de liefde die je samen hebt gedeeld, de geborgenheid, de kwetsbaarheid, maar ook de vergankelijkheid. Een kaarsje blijft ook niet eeuwig branden. Zelfs herinneringen vervagen met de tijd. Specifieke dingen: een geur, de kleur van een stem, dagelijkse dingen die we in het leven allemaal voor lief nemen... Wat wel blijft is de liefde en de pijn van het gemis. Het hart onthoudt zoveel meer dan het hoofd.

Met mijn hoofd stuur ik steeds weer mijn hand aan een kaarsje aan te steken voor mijn moeder Tine († 5 februari 1992), mijn opa Piet Greep († 3 november 1994) en oma Jo Greep († 2 februari 1995). Het kaarsje brandt ook voor andere dierbaren die helaas niet meer bij me zijn, maar zeker ook brandt het voor d…

How far would you go

how far would you walk with me my friend
all the way through the swamp of sadness
where despair seeps into your veins
leaving your limbs as heavy as stone
how far would you walk with me my friend
how far would you walk with me my friend
all the way over the mountains of dread
where the fear claws at your feet
and the paths are as treacherous as thieves
how far would you walk with me my friend
how far would you walk with me my friend
all the way through the valley of pain
where the roads are as sharp as razors
and the rivers run with blood
how far would you walk with me my friend
how far would you walk with me my friend
All the way to the ends of the earth
where the emptiness is as vast
as the hole in my heart
how far would you walk with me my friend
how far would you go