Doorgaan naar hoofdcontent

Dualiteit

ik verlies mezelf, steeds weer
en de woorden die ik niet uitspreek
maar wil vergeten
vergiftigen me van binnenuit

ze breken door in angstdromen
sluipen naderbij in het donker
gehuld in zwart
en bijten zich vast in mijn lichaam

ik vlucht maar val
want mijn voeten kunnen me niet dragen
en vertragen net zo snel
als mijn hartslag toeneemt

het heeft ook geen zin
want die voor wie ik vlucht
kan ik nooit ontlopen
- ze is hier

ik ben haar en zij is mij
tegenpolen veroordeeld 
tot één zijn

Reacties

A van de Aa zei…
De stem in je bovenkamer, van die persoon die tegen zichzelf praat..... en die houdt niet zijn kop.
Anna zei…
Mja, je kan jezelf moeilijk ontlopen hé

Populaire posts van deze blog

~

If dreams could be real
You'd live
We'd walk in the park, smiling
But spring's here again
And you're not

Een kaarsje branden

Ik brand vaak nog wel eens een kaarsje in een kerk als ik in het buitenland ben. Niet omdat ik gelovig ben, maar omdat het zo'n mooi symbolisch gebaar is: een herdenkingslichtje. De warmte van het terugdenken aan iemand die je dierbaar is en wie je bent kwijtgeraakt, het licht van de liefde die je samen hebt gedeeld, de geborgenheid, de kwetsbaarheid, maar ook de vergankelijkheid. Een kaarsje blijft ook niet eeuwig branden. Zelfs herinneringen vervagen met de tijd. Specifieke dingen: een geur, de kleur van een stem, dagelijkse dingen die we in het leven allemaal voor lief nemen... Wat wel blijft is de liefde en de pijn van het gemis. Het hart onthoudt zoveel meer dan het hoofd.

Met mijn hoofd stuur ik steeds weer mijn hand aan een kaarsje aan te steken voor mijn moeder Tine († 5 februari 1992), mijn opa Piet Greep († 3 november 1994) en oma Jo Greep († 2 februari 1995). Het kaarsje brandt ook voor andere dierbaren die helaas niet meer bij me zijn, maar zeker ook brandt het voor d…

How far would you go

how far would you walk with me my friend
all the way through the swamp of sadness
where despair seeps into your veins
leaving your limbs as heavy as stone
how far would you walk with me my friend
how far would you walk with me my friend
all the way over the mountains of dread
where the fear claws at your feet
and the paths are as treacherous as thieves
how far would you walk with me my friend
how far would you walk with me my friend
all the way through the valley of pain
where the roads are as sharp as razors
and the rivers run with blood
how far would you walk with me my friend
how far would you walk with me my friend
All the way to the ends of the earth
where the emptiness is as vast
as the hole in my heart
how far would you walk with me my friend
how far would you go