Doorgaan naar hoofdcontent

Het Merlot Mysterie - Ilja Gort


Titel: Het Merlot Mysterie
Auteur: Ilja Gort
ISBN: 9789043911870
 © 2008 Ilja Gort, Saint-Romain-La-Virvée/Amersfoort
 © 2008 Tirion Uitgevers BV, Baarn


Volg de reis van dit boek op BookCrossing

Aanrader!


Flaptekst:


Harold Wechter is een Nederlandse reclameman die een wijnchateau in Frankrijk heeft gekocht. Hij komt in contact met Régis, een door en door Franse wijnboer wiens zaken niet al te best gaan. Harold adviseert Régis een ‘Camping à la Ferme’ te beginnen. Hiermee ontketent hij een onstuitbare reeks voorvallen die op de camping op het zinderende Zuid-Franse platteland tot bizarre situaties leiden. Een advocatenkantoor wordt met kettingzagen het bos in gestuurd, Hollandse naaktlopers biodansen in het maanlicht, een belastinginspecteur krijgt te maken met een verrassende vorm van biologische oorlogsvoering en een druivenfluisteraar zoekt de mysterieuze wijngaard met Merlotdruiven van verwoestend lekkere kwaliteit.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Hilarisch!!!

Dat is het eerste woord dat in me opkomt wanneer ik dit boek moet omschrijven. Ik heb meermalen in en spreekwoordelijke scheur gelegen om de humor van Ilja Gort. Het leven van de Franse wijnboer Régis is zo vermakelijk omdat het zo ontzettend droog wordt omschreven. Er zit geen greintje kwaad in die man en wat hij doet gaat gepaard met zo'n enorme dosis enthousiasme dat je het gewoon niet kunt laten om niet te lachen.

Het wijnboeren-Frankrijk wordt door Ilja Gort omschreven als een ruig-romantisch-bourgondisch-vriendelijk leven. Je krijgt spontaan zin om je tentje te pakken en naar Chateau Vieux-Canon te reizen om daar aan tafel te zitten met een heerlijk boerenwijntje, wat stinkkazen en stokbrood, en een heel goed humeur.

Dit boek had ik binnen vier dagen uit omdat ik het zo leuk vond om te lezen. Geen moeilijke woorden, geen rare twists, veel humor en prachtige karakters, gewoon een heel lekker boek voor op je terras, met een glaasje rosé erbij, of twee.


Reacties

Anna zei…
Op die manier geef je een mens echt zin om te lezen ;-)
Mey zei…
:-)

Het is dan ook echt wel een heel leuk boek, dus als je de kans ziet om hem te lezen zou je het zeker een kans moeten geven.

Populaire berichten van deze blog

Boeklancering 23x Zwart Licht

Over een maandje zal de verhalenbundel 23x Zwart Licht gelanceerd worden. Ik ben trots dat voor de derde maal een verhaal van mij gepubliceerd wordt via Godijn Publishing.

Mijn verhaal heet 'Engelenstem'. Een klein voorproefje om jullie interesse te wekken:


"Blanco. Ze staarde wezenloos voor zich uit. Alles was blanco. Ze had het gevoel niet echt te zijn. Even deed ze haar ogen dicht en probeerde ze zich te concentreren op haar lichaam. Ze werd zich gewaar van haar hartslag en ademhaling; ze moest wel echt zijn. Ze opende haar ogen en keek omhoog naar de strakblauwe lucht, die leek ook echt. Ze richtte haar blik vooruit en zag de zee. Het wateroppervlak was rustig, de golven kabbelden. In de verte voer een vrachtschip waarvan het leek alsof hij stillag. Ze werd zich ervan bewust dat ze in de vloedlijn stond en dat haar sneakers nat waren geworden, toch bleef ze staan. In haar rechterhand hield ze iets vast: een scherp toelopende metalen pin. Het zat onder het bloed, net als…

How far would you go

how far would you walk with me my friend
all the way through the swamp of sadness
where despair seeps into your veins
leaving your limbs as heavy as stone
how far would you walk with me my friend
how far would you walk with me my friend
all the way over the mountains of dread
where the fear claws at your feet
and the paths are as treacherous as thieves
how far would you walk with me my friend
how far would you walk with me my friend
all the way through the valley of pain
where the roads are as sharp as razors
and the rivers run with blood
how far would you walk with me my friend
how far would you walk with me my friend
All the way to the ends of the earth
where the emptiness is as vast
as the hole in my heart
how far would you walk with me my friend
how far would you go

Dagvlinder

In het gras zittend, staarde ik naar het water in de grote vijver. Het was een prachtige, warme voorjaarsdag en daardoor druk in het park. 'Papa, kijk nou!' Met een pruillip stond ze ineens voor me, mijn kleine engel. Haar armpjes over elkaar heengeslagen. Ongewild moest ik er om lachen, wat natuurlijk als olie op het vuur was. 'Jij bent stom!' riep ze boos, waarna ze haar tong naar me uitstak. Ze wilde zich omdraaien en weglopen, maar voor ze de kans kreeg had ik haar al opgetild en zwaaide ik haar de lucht in. Onmiddellijk schaterde ze het uit, een geluid waar ik geen genoeg van kon krijgen. Toen ik haar weer op de grond zette, vloog ze me om de nek waardoor we allebei achterover in het gras vielen. Ik deed mijn best om serieus te kijken en zei: 'Daar staat de kieteldood op, jongedame.' Emmi begon opnieuw te schateren, al voordat ik haar kietelde.
Niet lang daarna zijn we op Emmi's verjaardag naar Burgers' Zoo geweest. Afgelopen jaren was het begin me…