Doorgaan naar hoofdcontent

Volwassen zijn...


Vandaag was de wereld even anders dan dat hij gisteren was zoals eigenlijk altijd wel het geval is. Maar vandaag was het toch nog even anders anders dan altijd. De hardheid en het felle licht waren wat milder en er hing een melodie in de lucht. In de schaduwen verborgen zich minder gevaren. Dat leek tenminste zo, geloof ik. De mensen glimlachten en zagen wat er om hen heen gebeurde. Even echt samenzijn en elkaar zien. Elkaar horen en elkaar te verstaan. Dat leek zo, geloof ik. Zelfs de zon scheen door de regen heen. Het deerde niemand dat het nat was. De plassen waren om in te spelen. Natte voeten met een schaterlach. Grote mensen als kinderen. Samen spelen.

Maar het was niet zo. Ik wilde het. Ik wenste het. Ik heb het gedroomd. Maar het regende gewoon. Niemand was verrast door een regenplas. Geen lach om natte voeten. Een mens naast een mens maar toch alleen. Eenzaam maar samen en doof voor elkaars woorden. Oogkleppen op en doorgaan. Naar waar? Naar het ouder worden en volwassen zijn maar het lijkt soms alsof dat al dood betekent.

Dan wil ik dat niet. 

Volwassen zijn.


Reacties

Au! Dat klinkt niet goed. Ga vandaag in regenplassen stampen! Doe het! (en oh wee, als het nu vandaag niet gaat regenen, hahaha)
Je kunt volwassen zijn en tóch het kind koesteren.
Mey zei…
Vandaag gaat het regenen, geloof me, het gaat echt regenen. Maar ik moet wel even een plekje zien te vinden waar ik niet bekend ben. Anders sturen de buren vast mannen met witte jassen op me af. ;-)

Populaire posts van deze blog

~

If dreams could be real
You'd live
We'd walk in the park, smiling
But spring's here again
And you're not

Boeklancering 23x Zwart Licht

Over een maandje zal de verhalenbundel 23x Zwart Licht gelanceerd worden. Ik ben trots dat voor de derde maal een verhaal van mij gepubliceerd wordt via Godijn Publishing.

Mijn verhaal heet 'Engelenstem'. Een klein voorproefje om jullie interesse te wekken:


"Blanco. Ze staarde wezenloos voor zich uit. Alles was blanco. Ze had het gevoel niet echt te zijn. Even deed ze haar ogen dicht en probeerde ze zich te concentreren op haar lichaam. Ze werd zich gewaar van haar hartslag en ademhaling; ze moest wel echt zijn. Ze opende haar ogen en keek omhoog naar de strakblauwe lucht, die leek ook echt. Ze richtte haar blik vooruit en zag de zee. Het wateroppervlak was rustig, de golven kabbelden. In de verte voer een vrachtschip waarvan het leek alsof hij stillag. Ze werd zich ervan bewust dat ze in de vloedlijn stond en dat haar sneakers nat waren geworden, toch bleef ze staan. In haar rechterhand hield ze iets vast: een scherp toelopende metalen pin. Het zat onder het bloed, net als…

How far would you go

how far would you walk with me my friend
all the way through the swamp of sadness
where despair seeps into your veins
leaving your limbs as heavy as stone
how far would you walk with me my friend
how far would you walk with me my friend
all the way over the mountains of dread
where the fear claws at your feet
and the paths are as treacherous as thieves
how far would you walk with me my friend
how far would you walk with me my friend
all the way through the valley of pain
where the roads are as sharp as razors
and the rivers run with blood
how far would you walk with me my friend
how far would you walk with me my friend
All the way to the ends of the earth
where the emptiness is as vast
as the hole in my heart
how far would you walk with me my friend
how far would you go